Buran vikend na području PU vukovarsko-sremske: Požar, provale, fizički sukobi, nesreće

Spread the love

U vremenu od 1,30 do 5 sati 20. septembra u stanu 51-godišnjakinje u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru izbio je požar. U vreme požara u stanu se nalazio 21-godišnjak, ali nije povređen, saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska.

Pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vukovar ugasili su požar u 6,50 sati, te su policijski službenici u saradnji s inspektorom zaštite od požara obavili uviđaj. Utvrdili su kako je uzrok požara nemar, jer je 21-godišnjak na ležaju u prostoriji dnevnog boravka ostavio cigaretu u pepeljari koja je zapalila tkaninu na ležaju te se požar proširio po prostoriji i zahvatio delove namještaja i kućanskih uređaja.

Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetina hiljada kuna. O događaju sledi izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

U nedelju 20. septembra oko 0,20 sati ispred ugostiteljskog objekta u ulici Slobode u Vukovaru nekoliko osoba je verbalno i fizički napalo 36- i 31-godišnjaka. Oštećeni su zatražili lekarsku pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar gde su im utvrđene lake ozlede. Za počiniocima je raspisana poternica, a jedan muškarac je priveden u službene prostorije policijske uprave te je kriminalističko istraživanje u toku. Zbog kršenja Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, sledi izveštaj Državnom inspektoratu.

Tokom vikenda evidentirane su dve provale u porodične kuće.

U vremenu od 17. do 20. septembra, provaljeno je u kuću 70-godišnjaka u ulici A. Starčevića u Gunji iz koje je otuđeno nekoliko elektroničkih i mobilnih uređaja, dok je u večernjim satima 20.septembra iz kuće 36-godišnjaka u ulici M.A. Reljkovića u Nuštru otuđen nakit i disk za pohranu podataka.

Ukupna materijalna šteta pričinjena vlasnicima iznosi više hiljada kuna. Slede kriminalistička istraživanja.

Tokom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-sremske evidentirano je jedanaest saobraćajnih nesreća, od čega šest nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vukovar, Vinkovci, autoput Zagreb-Lipovac, cesta Vinkovci-Županja) te pet nesreća u kojima je ukupno osam osoba lakše ozleđeno, dok je jedna osoba teže ozleđena.

Oko 18 sati 19.septembra na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, 54-godišnjak iz Ilače, koji je vozilom prolazio tom deonicom, zatekao je 57-godišnjeg pešaka s težim ozledama, koje su utvrđene u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti.