Vukovar: Održana promocija prvostupnika Veleučilišta “Lavoslav Ružička”

U Vukovaru je održana 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta “Lavoslav Ružička”.

Promocija još jedne generacije studenata upriličena je na otvorenom prostoru Studentskog doma “Leopold” uz pridržavanje svih epidemioloških mera.

Prema rečima dekana Veleučilišta Željka Sudarića, promocija je prvobitno bila planirana za mart, ali je zbog epidemije koronavirusa odgođena za septembar, kada Veleučilište obeležava 15 godina od osnivanja.

– Danas promoviramo 94 prvostupnika, javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomirane fizioterapeute. Za dolazak na današnju svečanost prijavilo se njih 65, budući da neki naši studenti već rade. Diplome našeg Veleučilišta priznate su ne samo u Hrvatskoj već i širom EU – kaže dekan Sudarić, koji podseća da upravo završava jesenji upisni rok.

S letnjim upisnim rokom su izuzetno zadovoljni, jer su premašili prošlogodišnje brojke.

– Oko 300 novih studenata će ove akademske godine studirati u Vukovaru – ističe Sudarić.

I Studentski dom “Leopold”, u Mirogojskoj 18 u Vukovaru, popunjen je do poslednjeg mesta. Dom raspolaže sa 108 smeštajnih jedinica, a za smeštaj u domu prijavilo se 150 studenata. Ovaj moderno uređeni dom otvoren je u novembru 2018. godine, a u njegovu izgradnju uložena su 23 miliona kuna iz Evropskog fonda za regionalni razvoj. 

Što se tiče organizacije nastave u novoj akademskoj godini, Sudarić ističe da Veleučilište prati preporuke resornog Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastava će se odvijati u zgradi Veleučilišta, u Županijskoj 50 u Vukovaru, ali su, dodaje dekan Sudarić, spremni i na mogućnost da se deo nastave održava online, a deo u zgradi Veleučilišta, u skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama struke.

D.Z.