PU VSŽ: Najava pojačanog nadzora saobraćaja za vikend

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske upozoravaju na evidentan trend povećanja broja vozača koji upravljaju vozilima pod uticajem alkohola.

Tokom poslednjeg vikenda u avgustu zatečeno je 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, a prvog vikenda u septembru 17 vozača. Tokom prošlog vikenda, od 11. do 13. septembra, zatečena su čak 24 vozača pod uticajem alkohola, a tri vozača su odbila ispitivanje, navode iz policije.

Svi ovi vozači isključeni su iz saobraćaja, a nekolicina ih je smeštena u posebne prostorije do prestanka delovanja opojnog sredstva.

Uprkos zaprećenim većim novčanim kaznama i posledicama prekršajnih odluka, pojedinci se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda, navode iz PU vukovarsko-sremske.

Za predstojeći vikend najavili su pojačan nadzor saobraćaja.

U noći subota na nedelju, 19./20.septembar, na području Policijske uprave vukovarsko-sremske biće proveden pojačan nadzor učesnika u cestovnom saobraćaju.

Policija će, kako su najavili iz ove Policijske uprave, preduzimati represivne aktivnosti prema učesnicima u saobraćaju kod kojih bude utvrđena prisutnost alkohola, opojnih droga i lekova u organizmu.