Bogat fudbalski vikend na našem području

Spread the love

Ovoga vikenda fudbalske ekipe na našem području odrigrale su svoje utakmice u okviru liga u kojima se takmiče.
U Drugoj HNL BSK iz Bijelog brda podelio je bodove sa ekipom Sesveta. Bilo je 1:1. U dosadašnjem delu prvenstva BSK je upisao 5 bodova i sada je na 9. mestu na tabeli. Vuteks-Sloga iz Vukovara u svojoj Trećoj HNL Istok doživela je poraz na gostovanju kod Vihora u Jelisavcu od 3:0 te je pala na samo začelje tabele. Sa jednim osvojenim bodom zauzima poslednje 18. mesto. U Međužupanijskoj ligi Vinkovci – Osijek Borac iz Bobote doneo je sva tri boda sa gostovanja u Andrijaševcima i ostvario pobedu od 3:0. Sa upisana nova 3 boda zauzima 10. mesto sa ukupnih 9 osvojenih bodova.


Odigrano je i 8. kolo u Prvoj Županijskoj ligi Vukovarsko – srijemskoj. U subotu kolo su otvorile ekipe Vidor-Matijević iz Sremskih Laza i FK Negoslavci koji su na gostovanju odneli pobedu rezultatom 3:2. Fruškogorac je u iloku nadigrao Bršadin a rezultat je bio 3:0. Trpinjski Sinđelić na svom stadionu pobedio je ekipu Posavca sa 2:0. Ostali rezultati su: Vrbanja – Jadran Gunja 6:0, Mladost Cerić – Tomislav Cerna 2:1, Slavonac Gradište – Slavonija Soljani 1:2, Mladost Vođinci – Borac Drenovci 6:1, Croatia Bogdanovci – Nosteria Nuštar 0:0.
Na tabeli Prve ŽNL Vukovarsko – sriijemske prvi je Tomislav iz Cerne sa 19 bodova, Vrbanja na drugom ima 15, a Croatia, Slavonija, Slavonac i Borac imaju po 14 bodova. Na dnu tabele 15. Posavac, 16. Vidor – Matijević i 17. predposlednji Fruškogorac imaju po 7 bodova, a na poslednjem 18. mestu je Sloga iz Račinovaca sa 4 boda. Od ekipa sa našeg područja Sinđelić je 9. sa 12 bodova, Negoslavci su 11. sa deset bodova a Bršadin na 12. mestu ima takođe 10 bodova.


Drugo kolo je proteklog vikenda igrano u 2. ŽNL Vukovarsko – srijemskoj, a Sloga iz Borova je na svom terenu pobedila ekipu Lovasa rezultatom 3:1. Radnički u Vukovaru je izgubio od Sremca iz Ilače sa 2:1, a Hajduk je u Tovarniku bio bolji rival od Mohova i ostvario pobedu od 4:1. Istoimeni Hajduk ali iz Bapske na svom terenu je doživeo poraz od ekipe Mitnice, a rezultat je bio 2:1.
Na tebeli najviše bodova ima Mitnica 6, a na drugom mestu je Sremac iz Ilače sa 4. Po tri boda imaju Hajduk iz Tovarnika, Sloga iz Borova, Mohovo i Hajduk iz Bapske, a na predposlednjem sedmom mestu je Lovas sa jednim osvojenim bodom. Poslednja je ekipa Radničkog iz Vukovara koja nije osvojila niti jedan bod.


Igrale su se i utakmice Treće ŽNL, gde je Sloga iz Pačetina sa ubedljivih 3:0 nadigrala ekipu Dunava iz Sotina, Tompojevci izgubili kod kuće od Rusina sa visokih 5:1, a Mladost u Svinjarevcima ostvarila takođe visoku pobedu protiv ekipe Lipovače, a rezultat je bio 3:0.
Na tabeli po 6 bodova imaju Rusin, Mladost i Sloga iz Pačetina, a bez bodova su Lipovača, Dunav i Tompojevci.


Danas će biti odigrani još jedno kolo lige veterana. Reč je o 3. kolu gde u Mirkovcima igraju Hajduk Mirko i Sinđelić iz Trpinje, u Bijelom Brdu BSK i Obilić iz Ostrova, u Vukovaru Vuteks-Sloga dočekuje Slogu iz Borova, a u Karadžićevu igraju Mladost i Dalj. Sve utakmice počinju u 17 časova. U ovom kolu slobodni su veterani Fudbalskog kluba Negoslavci.