Uhapšen i treći napadač na mladiće srpske nacionalnosti

Spread the love

Vukovarsko-sremska policija utvrdila je identitet trećeg počinioca nasilničkog ponašanja prema četvorici mladića srpske nacionalnosti koji se dogodio 26. avgusta u Vukovaru.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom iz Vinkovaca utvrđena je sumnja počinjenja krivičnog dela nasilničkog ponašanja te je u četvrtak uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske – navodi se u policijskom saopštenju.

Reč je o slučaju koji se dogodio 26. avgusta oko 23 časa i 10 minuta u ulici Vila Velebita u Borovu naselju, kada je grupa mladića napala četvoricu mladića, ispostavilo se srpske nacionalnosti, koji su se putničkim automobilom dovezli pred pekaru.

Slučaj je izazvao niz reakcija političara, a saborski zastupnik i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će u Hrvatskom saboru pokrenuti inicijativu za pooštravanje kazni za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

PU vukovarsko-sremska vezano za taj slučaj ranije je uhapsila i uz krivičnu prijavu predala pritvorskom nadzorniku 18-godišnjaka i 27-godišnjaka te je obojici određen jednomesečni pritvor.