Nacionalni štab civilne zaštite saopštio je da je u protekla 24 časa evidentirano 146 novih pozitivnih osoba na virus Sars-Cov2, aktivnih slučajeva zaraze je 2650 , a dve osobe su preminule. U bolnicama su 434 osobe, od juče 28 novih, od kojih je 14 na respiratoru. 

Od danas stupaju na snagu mere koje je predložilo 5 županija, a biće produžena i odluka o prelascima granica do 15. septembra za državljane trećih zemalja. Promeniće se i odluka o radu teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tako da one rade poštujući ostale epidemiološke mere.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Kurnoslav Capak najavio je ponovnu aktivaciju broja 113.

U Vukovarsko-sremskoj županiji je u poslednja 24 časa evidentirano 10 novih pozitivnih osoba na  COVID-19 – 5 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra te po jedna osoba iz Vrbanje, Gradišta i Tordinaca. Jedna osoba je preminula. U protekla 24 sata testirane su 23 osobe

Trenutno je 17 osoba hospitalizovano, a u samoizolaciji se nalazi 167 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika , dok je njih 23-oje u samoizolaciji.