Policija izvestila o sinoćnjem napadu na mladiće u Borovu naselju

Juče, 26. avgusta oko 23,10 sati u ulici Vile Velebita u Vukovaru nekoliko osoba je fizički napalo mladiće koji su sedeli u putničkom automobilu zadavši im više udaraca po telu. Mladići su se potom automobilom odvezli te događaj prijavili policijskim službenicima Interventne jedinice policije koji su se nalazili nedaleko mesta događaja. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako su dve osobe pri napadu lakše ozleđene, saopštila je danas popodne vukovarsko-sremska policija.

U saopštenju se dodaje kako je policija odmah osigurala mesto događaja i preduzela mere traganja za počiniocima te su tokom dana u Policijsku stanicu Vukovar privedene dve osobe koje se dovodi u vezu s tim delom, a nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja te će policija svim raspoloživim resursima raditi na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja i pronalasku svih počinilaca, navodi se u saopštenju.

Policija je u jutrošnjem saopštenju izvestila o još jednom fizičkom napadu. U utorak, 25.avgusta oko 20 časova i 40 minuta u ulici Venac Ruđera Boškovića u Vukovaru nekoliko osoba fizički napalo 39-godišnjaka i 26-godišnjaka iz Vukovara zadavši im više udaraca po glavi i telu. Napadnuti su zatražili lekarsku pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar gde su im utvrđene lake telesne povrede.

U sredu, 26.avgusta u večernjim časovima pronađen je i uhapšen 25-godišnjak iz Vukovara koji se dovodi u vezu s tim delom, dok se za ostalima još traga. Uz optužni predlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 25-godišnjak je priveden na Opštinski sud u Vukovaru.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloletnika zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Oštećenje tuđe stvari. Naime, 26. avgusta u 4,50 sati u ulici Franje Tuđmana u Vukovaru policijski službenici uočili su dve osobe kako akrilnim lakom u spreju ispisuju grafite, a potom su pokušaqle pobeći. Policija ih je uhvatila i privelau policijsku stanicu. U prisutnosti službenice Centra za socijalnu skrb Vukovar, 17-godišnjak i 16-godišnjak su uhapšeni zbog sumnje da su na više lokacija u Vukovaru ispisali grafite neprimerenog sadržaja, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od više hiljada kuna. Danas su dvojica maloletnika uz krivičnu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave. Protiv 16-godišnjaka sledi i optužni predlog jer je prilikom postupanja u policijskoj stanici vređao i omalovažavao policijske službenike.