Muškarac smrtno stradao od uboda stršljena

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske završili su kriminalističko istraživanje u vezi pronalaska mrtvog tela muškarca koji je stradao od uboda stršljena.
 
U petak, 21. avgusta oko 18 časova na putu Otok-Vrbanja policijskog službenika izvan službe zaustavio je muškarac koji je od njega tražio pomoć. Prateći informacije koje mu je muškarac dao, u obližnjem grmlju kod kanala Brežnica pronašao je beživotno telo drugog muškarca, nakon čega je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.
 
Lekar hitne medicinske pomoći na mestu događaja potvrdio je smrt osobe te konstatovao da na mrtvom telu nema tragova nasilja. Na mestu događaja proveden je uviđaj, dok je na osnovu naloga Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar provedena i obdukcija, kojom je utvrđeno da je uzrok smrti anafilaktički šok usled uboda stršljena.
 
Iz policije navode da je u toku postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina.
 
Muškarac koji se za pomoć obratio policajcu je afganistanski državljanin, nad kojim je proveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice te je smešten u Prihvatni centar za stranice u Tovarniku do readmisije, navode iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.