Grad Vukovar je i ove godine za sve učenike osnovnih škola na području Vukovara obezbedio sveske i preobuku za iduću školsku godinu. Za 20.823 komada svezaka s motivima grada Vukovara iz budžeta je izdvojeno 200 hiljada kuna, a isti iznos će biti utrošen za kupovinu 892 para cvički za učenike od 1. do 4.razreda i 912 pari tenisica za učenike od 5. do 8.razreda. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je na današnjoj konferenciji za medije istakao da na ovaj način žele pomoći roditeljima kojima je finansijska podrška na početku školske godine potrebna, a s druge strane sveskama s motivima Vukovara i tenisicama iz fabrike Borovo pomoći privredi i razviti kod dece lokalpatriotizam i ljubav prema svom gradu.

Penava se pohvalio i da Grad finansira produženi boravak učenika u svim osnovnim školama što podrazumeva plate radnika i prehranu dece, a pojačane su i investicije u objekte i opremu u šta je od početka ove godine uloženo milion kuna. Kao i proteklih godina u gradskom budžetu je osigurano i 800 hiljada kuna za finansiranje mesečnih gradskih karti za prevoz učenika srednjih škola koji imaju prebivalište na području Vukovara te za sufinansiranje međumesnog prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 80 hiljada kuna. Pročelnik za društvene delatnosti Dražen Kobašević istakao je da će grad finansirati i 15 od 29 pomoćnika u nastavi za učenike kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

Inače, ove godine je u prve razrede osnovnih škola na području grada Vukovara upisano 205 učenika, što je za deset manje nego prošle godine. U vrtiće je upisano 791 dete što je porast od 20-ero dece.