26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: U četvrtak i petak zaprašivanje komaraca iz vazduha i sa zemlje

2 min read

Veterinarska stanica Vukovar provešće u četvrtak, 27. avgusta i petak, 28. avgusta tretman suzbijanja komaraca u Borovu iz vazduha i sa zemlje.
 
U četvrtak, u vremenu od 5 časova do 6 časova i 30 minuta, vršiće se tretman suzbijanja komaraca iz vazduha, na području zelenog pojasa uz Dunav.
 
U petak u večernjim časovima, od 19 i 30 do 21 čas i 30 minuta, Veterinarska stanica Vukovar provešće tretman suzbijanja komaraca sa zemlje na području Borova.
 
Tom prilikom koristiće se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i preporučeni od strane Svetske zdravstvene organizacije za primenu u naseljenim mestima, koji su bez štetnih posledica na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja. Ipak, na građane koji imaju problema sa zdravljem apeluje se da u vreme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.
 
Ukoliko vremenske prilike ne dozvole tretiranje, akcija će se obaviti sledećeg dana, odnosno kada to bude moguće. Za vreme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice, navode iz Veterinarske stanice Vukovar.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.