Poljoprivredna zadruga “Brestove međe” iz Borova traži dva radnika, vozača u logistici i radnika za poljoprivrednu proizvodnju, poslove skladištenja i redovnog održavanja, saznajemo od upravnika Branka Perišića.

Kandidat za radno mesto vozača treba da ima položenu C i E kategoriju.

– Tražimo vozača traktora, osobu s iskustvom koja se razume se u poljoprivrednu mehanizaciju. Za rad na novijim traktorima veće nosivosti neophodna je C i E kategorija. Nas u zadruzi nema mnogo, tako da želimo pokriti širu paletu poslova. To nije isključivo posao vozača, već i manipulacije, utovara i istovara robe …. Potrebno je da bar jedan od ta dva, nova radnika ima položenu C i E kategoriju, a gledaćemo da osposobimo i ostale radnike – napominje Perišić.

U zadruzi je danas zaposleno 11 radnika, a potreba za otvaranjem još dva radna mesta ukazala se zbog proširenja proizvodnje i nabavke nove mehanizacije. Poželjno je, dodaje Perišić, da su kandidati za posao iz Borova ili bliže okoline.

– Svi koji žele biti deo našeg tima mogu doći lično u zadrugu, na adresu: Bulićeva 31A Borovo, a mogu nas kontaktirati i putem telefona 098 9807 136, imejla (info@pzbm.hr) ili Fejsbuka. Kandidati se mogu javiti najkasnije do 25. avgusta, odnosno do početka intenzivnih poljoprivrednih radova – priča Perišić.

U borovskoj zadruzi zadovoljni su ovogodišnjom žetvom pšenice. U samoj žetvi otkupljeno je između 12.500 i 13.000 tona pšenice.

– Pored toga, ugovorili smo i proizveli, u ugovorenoj proizvodnji s renomiranom francuskom kućom za pivski slad, oko pet i po hiljada tona, tako da mogu reći da smo ovogodišnju žetvu, što se tiče otkupa, završili sa nekih 18.500 tona, što je izuzetan rezultat – ističe Perišić.

S obzirom da zadruga do 1. septembra ugovara proizvodnju pivskog ječma pozvao je zaintesovane poljoprivrednike da im se jave.

– Reč je o sigurnom, dugogodišnjem poslu. Stojimo na raspolaganju našim poljoprivrednicima za sve informacije, vezano za sortiment, plasman i cene. Očekujem da se proizvođači jave i pokažu interes –  rekao je u emisiji “Lokalno” Radio Borova Branko Perišić, upravnik PZ “Brestove međe”.

D.Z.

Foto: PZ “Brestove međe” Borovo