U Hrvatskoj najveći broj zaraženih u jednom danu, čak 180

Spread the love

U Hrvatskoj je prema poslednjim podacima, koje je objavio Nacionalni štab civilne zaštite u 14 časova, registrovano rekordnih 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva 811. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je deset bolesnika. Preminula je jedna osoba.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Republici Hrvatskoj, zabeleženo je ukupno 6050 slučajeva zaraze novim koronavirusom, 161 osoba je preminula, a 5078 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2752 osobe. Dosad su ukupno testirane 133 493 osobe, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Najviše novozaraženih danas imaju Grad Zagreb sa 41. novim slučajem zaraze te Splitsko-dalmatinska županija sa 39 novih slučajeva zaraze (+ 2 iz drugih županija) gde je umrla jedna žena.

Vukovarsko-sremska županija izvestila je jutros o devet novih slučajeva zaraze. Šest novoobolelih je iz Vinkovaca i po jedna novoobolela osoba iz Vukovara, Cerne i Otoka. Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvestio je o 12 novoobolelih osoba, od kojih je deset iz Osijeka, a dve novozaražene osobe iz Našica i Popovca.