Proslava borovskog kirbaja ove godine bez zabavnih sadržaja

Spread the love

Meštani Borova proslaviće u subotu, 15. avgusta hramovnu i mesnu slavu, Prenos moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, u narodu Svetog Stefana Letnjeg, po prvi put u specifičnim uslovima epidemije koronavirusa.

Borovski kirbaj jedan je od većih na našem području s mnoštvom zabavnih sadržaja za decu i odrasle, koji će ove godine biti redukovani.

– Nakon sastanka Štaba civilne zaštite opštine Borovo i konsultacija sa Štabom civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije doneli smo odluku da ove godine na borovskom kirbaju neće biti zabavnih sadržaja, poput šatora s muzikom i ringišpila. Ovu odluku doneli smo iz epidemioloških razloga jer kao organizatori snosimo odgovornost, ukoliko se pojavi zaraza – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Štaba civilne zaštite opštine Borovo Duško Drobić.

Pojašnjava da će i ove godine biti dozvoljen rad vlasnicima štandova s igračkama te hranom.

Ugostiteljski objekti moći će da rade do ponoći tj. do 24 časa – dodaje Drobić.

Ipak, bez obzira na epidemiološke mere za borovski kirbaj očekuje se veći broj ljudi, pa Drobić svima savetuje oprez, bez masovnih okupljanja i uz proslavu hramovne i mesne slave s gostima u svom domu.

D.Z.