U VSŽ šest novozaraženih osoba, u OBŽ četiri, jedna osoba preminula

Spread the love

Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije izvestio je da je u poslednja 24 časa na području županije evidentirano 6 novoobolelih od COVIDa-19. Reč je o 5 osoba iz Vinkovaca i jednoj osobi iz Bapske.

Ukupan broj obolelih osoba od početka epidemije je 514, od kojih je 344 osoba izlečeno, a 5 osoba je preminulo. Na bolničkom lečenju nalazi se 24 pacijenta.

U protekla 24 časa testirano je 98 osoba ili ukupno dosad 6352.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (2 lekara, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji na području županije je 271 osoba, od toga 19 radnika iz sistema zdravstva, navodi se u redovnom saopštenju županijskog Štaba civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija evidentirala je četiri nova slučaja zaraze. Tri novoobolele osobe su s područja grada Osijeka, jedna s područja opštine Darda. U osječkom KBC-u preminula je žena iz Osijeka, rođena 1946. godine. Hospitalizovano je 26 pacijenata, obolelih od bolesti COVID-19, a trenutno nema pacijenata na respiratoru.