22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vinkovci: Hospitalizovani svi pozitivni iz vinkovačkog doma za starije i nemoćne

3 min read

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima potvrđena je informacija o proboju koronavirusa u porodični dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

– U Domu je testirano 60 osoba, njih 14 je pozitivno, a kod šest osoba biće ponovljen nalaz. Četrdeset osoba je negativno. U obradi su dva doma “Grim 1” i “Grim 2” u Vinkovcima – rekao je načelnik Štaba Zdravko Kelić.

Epidemiologinja Ankica Ilić rekla je da je od jučerašnjih 24-ero novopozitivnih na koronavirus s područja naše županije 18 iz Vinkovaca, a njih 14 vezano je za vinkovački dom za starije i nemoćne osobe. Reč je o 13 korisnika i zaposlenici doma. Svi pozitivni, dodaje Ilić, hospitalizovani su u vinkovačkoj bolnici.

Na konferenciji za medije govorio je i načelnik Policijske uprave vukovarsko-sremske Fabijan Kapular, koji se osvrnuo na nadzor i kršenje samoizolacije.

Rekao je da je u samoizolaciji na području naše županije trenutno 415 osoba. Od 25. juna policija je zaprimila 50 dojava i utvrdila 43 kršenja samoizolacije.

– Popravlja se stanje pozitivnih policijskih službenika. Jedan policijski službenik je pozitivan na koronavirus, a u samoizolaciji je trenutno 11 policijskih službenika – dodao je Kapular.

Policija je s inspektorima civilne zaštite i tokom proteklog vikenda provela nadzor ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i diskoteka te javnih okupljanja. Utvrđeno je da nije bilo nepravilnosti i kršenja propisanih epidemioloških mera. Posetio je i da je do 19. avgusta produžena odluka koja se odnosi na održavanje svadbenih svečanosti na području naše županije, koje se i dalje mogu održavati samo u krugu najuže porodice.

Vukovarsko-sremski župan i predsednik županijskog Štaba civilne zaštite Božo Galić upozorio je na ozbiljnost situacije, ocenivši je zabrinjavajućom. Građane je pozvao da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera i preporuka.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.