U Hrvatskoj novih 28 slučajeva zaraze koronavirusom

Spread the love

Prema podacima Nacionalnog štaba civilne zaštite, objavljenim u 14 časova, u Hrvatskoj je registrovano 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva 561. Među njima je 110 osoba na bolničkom lečenju, sa sedam pacijenata na respiratoru. Jedna osoba je preminula.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno su obolele 5404 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4688 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2171 osoba. Dosad je ukupno testirano 125 317 osoba.

U Vukovarsko-sremskoj županiji, prema podacima prikupljenim do 8 časova, zabeležene su 24 novopozitivne osobe na COVID-19 . Osamnaest novozaraženih osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Drenovaca, Vukovara, Ivankova, Slakovaca, Rokovaca i Cerića.

Ivan Kubiček iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije za HTV je potvrdio ulazak koronavirusa u jedan Dom za starije i nemoćne. Više pojedinosti biće objavljeno na konferenciji za medija županijskog Štaba civilne zaštite, koja će biti održana u 17 časova u Vinkovcima.