Opština Borovo na javnim radovima zaposlila sedmero radnika

U Borovu je u ponedeljak počeo novi ciklus javnih radova. Među sedmero zaposlenih na javnim radovima su i 59-godišnja Mira Bosnić te godinu dana starija Radmila Jović. Ovo im je prvi posao u javnim radovima.

– Plevimo i okopavamo cveće ispred opštinske zgrade. Posao nije težak. Prethodnih godina sam radila u sezoni na moru, ali ove godine zbog epidemije koronavirusa nisam otišla na more. Puno mi znači i što sam posao dobila u svom mestu, da ne moram putovati – kaže Mira.

– Prvi put radim u javnim radovima. Zadovoljna sam ovim poslom. Bez posla sam bila dugo, ali sam sezonski radila u vinogradu – priča Radmila.

Pored zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, ovaj program doprineće i boljem uređenju mesta, ističe zamenik načelnika Duško Drobić.

– Od ponedeljka, 3. avgusta u opštini Borovo na javnim radovima zaposleno je sedam osoba, četiri muškarca i tri žene. Javni radovi će trajati šest meseci. Poslovi na kojima će raditi zaposleni su u opisu revitalizacije oblale Dunava, dakle čišćenje i uređenje obale Dunava i uređenje javnih površina. Reč je o osobama koje su duže vreme bile nezaposlene. Ovaj posao dobro će doći i njima i nama, da uredimo mesto – rekao je u izjavi za Radio Borovo zamenik načelnika Duško Drobić.

D.Z.