Borovska “Prosvjeta” pokreće Klub čitalaca

Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Pododbor Borovo pokreće novu aktivnost, Klub čitalaca. Tim povodom provodi anketu među korisnicima biblioteke, vezano za nabavku novih naslova.

Prvi sastanak Kluba čitalaca zakazan je za ponedeljak, 10. avgust, a biće održan s početkom u 18 časova, u prostorijama biblioteke, kaže predsednica borovske “Prosvjete” Radmila Latas.

Kako bi se ispoštovale propisane epidemiološke mere, zbog epidemije koronavirusa, sastancima Kluba čitalaca prisustvovaće najviše 10-ak članova.

– Naša bibliotekarka će kontaktirati najaktivnije članove biblioteke, a mogu se i sami javiti na telefon 439-646 do petka, 7. avgusta. Na prvom sastanku planiramo 10-15 učesnika, upravo zbog ovih epidemioloških mera – navodi Latas.

Biblioteka borovske “Prosvjete” danas ima oko 10 hiljada naslova, uglavnom savremene domaće i strane književnosti te 140 registrovanih korisnika, saznajemo od bibliotekarke Slađane Brkić.

– Najaktivniji članovi biblioteke su ljudi starije životne dobi, penzioneri. Prosek godina popravljaju deca koju smo uključili u naše aktivnosti, kroz radionice koje organizujemo. Za decu predškolske dobi i osnovnoškolce članstvo je besplatno, dok odrasli plaćaju članarinu od 30 kuna – kaže bibliotekarka Slađana Brkić, koja je pozvala zainteresovane da se učlane i uživaju u radostima čitanja.

Radno vreme biblioteke SKD “Prosvjeta” u Borovu je od ponedeljka do petka, svakog radnog dana. Ponedeljkom i sredom biblioteka radi od 15 do 19, a utorkom, četvtkom i petkom od 10 do 14 časova. 

D.Z.