Folkloraši borovskog KUD-a putuju u Poljsku

Spread the love

Prvi ansambl Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova večeras putuje u Poljsku, gde će učestvovati na Međunarodnom festivalu folklora u gradu Bilgoraju. Na turneji u Poljskoj borovski folkloraši biće ukupno pet dana, najavio je u razgovoru za Radio Borovo predsednik društva Rado Bosić.

U Poljsku, ističe Bosić, putuje 29 članova borovskog KUD-a.

Tamošnjoj publici predstaviće 40-to minutnim programom, u sklopu kojeg će izvesti igre iz Baranje, Leskovca i Resave uz nastupe pevačkih grupa.

U Poljskoj će borovski folkloraši imati nekoliko nastupa. Prvi je na programu već 7. avgusta, a poslednji na zatvaranju manifestacije, u nedelju, 9. avgusta.

– U ponedeljak, 10. avgusta posle doručka se pakujemo i krećemo kući. Povratak u Borovo očekuje se u noći ponedeljak na utorak, odnosno u utorak u ranim jutarnjim časovima – navodi Bosić.

Nakon povratka iz Poljske slede završne pripreme za 21. Međunarodni festival folklora, koji se u Borovu tradicionalno održava krajem juna, ali je zbog epidemije koronavirusa ove godine odgođen za poslednji vikend u avgustu. Centralni festivalski program biće održan u subotu, 29. avgusta.

Ovogodišnja Međunarodna likovna kolonija, dodaje Bosić, biće održana od 4. do 6. septembra.

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova danas ima 128 aktivnih članova u četiri sekcije, najbrojnijoj folklornoj, zatim tamburaškoj, dramskoj i likovnoj sekciji.

D.Z.