Na osnovu naloga Županijskog suda u Vukovaru policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko-sremske izvršili su pretragu doma i drugih prostorija u Trpinji. Tom prilikom pronašli su i privremeno oduzeli oko 15 kilograma zelene sasušene biljne materije, koja svojim izgledom i karakteristikama odgovara marihuani, manju količinu ulja kanabisa , ukupno 102 biljke kanabis indika pronađene unutar objekta te u stražnjem delu dvorišta i 370 grama tableta zasad nepoznatog hemijskog sastava. Preliminanim testiranjem biljnih materija utvrđena je prisutnost psihoaktivne supstance THC, potvrdio je u izjavi za Radio Borovo portparol PU vukovarsko-sremske Dragoslav Živković. 

Pronađena je i oduzeta i oprema za proizvodnju opojnih droga.

Kako navode iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, pronađeno je više komada rasvetnih i toplotnih uređaja te termo šatora za osiguranje uslova za proizvodnju opojnih droga, sofisticirane nadzorne kamere i digitalna vaga. Takođe, oduzet je i veći iznos novčanih sredstava te predmeta koji se povezuju sa nezakonitom proizvodnjom i zloupotrebom opojnih droga.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, uhapšeni su 62-godišnjak i 39-godišnjak iz Trpinje, u čijem je domu pretraga i provedena.

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica muškaraca su uz krivičnu prijavu u nedelju, 2. avgusta predata pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.