07/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poseta ambasadorke Srbije istoku Hrvatske

2 min read

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Mira Nikolić posetila je u sredu istok države gde se u Vladičanskom dvoru u Dalju sastala i razgovarala sa episkopom osečkopoljskim i baranjskim Heruvimom i ovdašnjim predstavnicima srpske zajednice. Ovo je bila oproštajna poseta ambasadorke Nikolić budući da njen mandat na ovoj dužnosti prestaje sa 31.jula ove godine.

Bila je ovo prilika da se Nikolić zahvali na saradnji ovdašnjim predstavnicima crkvenog i političkog života Srba sa područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, da se analizira šta je učinjeno u njenom mandatu kao i da se sagleda sve ono što bi se trebalo uraditi u narednom periodu, kako po pitanju rešavanja problema Srba u Republici Hrvatskoj, tako i na unapređenju samih odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske.

U svom obraćanju vladika Heruvim ukazao je na značajnu pomoć Ambasade Srbije vezano za postizanje dogovora oko povrata crkvene imovine.

U ime političkih predstavnika Srba govorio je Srđan Jeremić kao predsednik Zajedničkog veća opština koje je sa Ambasadom sarađivalo po više osnova te ponovio da se očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Hrvatskoj može postići samo jedinstvom i zajedništvom našeg naroda koji ovde živi i uz svesrdnu pomoć matične države koju je pohvalio i ocenio nikad boljom, većom i kvalitetnijom.

Na sastanku su prisustvovali i predsednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović, načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić, predsednik Opštinskog veća Opštine Erdut Jovo Vuković i predsednik Odbora za medije, informisanje i saradnju sa verskim zajednicama ZVO-a Srđan Kolar.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.