06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Zagrebu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u atletici

2 min read

U Zagrebu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za juniorke i juniore na kojem su još jedan uspešan nastup imali atletičari Slavonija-Žita osvojivši ukupno 13 medalja. Osječkim juniorima pripala su tri zlata, četiri srebra i šest bronzi te su po broju medalja bili treći klub ovog prvenstva.

Borovčanka Melani Bosić nakon što se, pre 2 nedelje, kući vratila s 5 medalja oko vrata, s osvojene 4 medalje na ovom prvenstvu najtrofejnija je takmičarka ovog kluba.

U štafeti 4x100m zajedno sa Nikolinom Ćosić, Miom Wild i Lunom Kalesi, osvojila je zlatnu medalju, a ova četvorka srušila je mlađejuniorski i juniorski klupski rekord star punih 12 godina.

Melani se i dvaput okitila srebrom: na 100m, nakon kvalifikacionog 3. mesta (12,46), diže tempo te izbija na 2. mesto, dok na 200m popravlja dvanaestogodišnji klupski rekord za 14 stotinki. Za kraj, osvaja bronzu kao članica štafete 4x400m.

“Ako je istina da žene vladaju svetom, Melani Bosić je apsolutna vladarka atletskog sveta”, poručili su iz Atletskog kluba Slavonija – Žito.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.