17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Srpsko narodno veće odobrilo Radio Borovu sredstva za nabavku informatičke i audio opreme

3 min read

Srpsko narodno veće iz Zagreba odobrilo je Radio Borovu finansijska sredstva u iznosu od 37.250 kuna za nabavku nove audio i informatičke opreme. Sredstva su dodeljena iz programa kapitalnih investicija SNV-a čiji je cilj zaštita i promovisanje kulturnog i nacionalnog identiteta srpske nacionalne manjine. Potpredsednica Srpskog narodnog veća Dragana Jeckov tim povodom je posetila Radio Borovo i uručila ugovor direktorici Dragani Bošnjak.

– Deo naše informatičke i audio opreme je star od 10 do 15 godina i nova nam je zaista bila preko potrebna. Ona će svakako unaprediti naš rad i verujem da ćemo biti u prilici da brže i kvalitetnije obavljamo svoj posao. Naša osnovna delatnost je informisanje stanovništva koje na ovom području gde živi i najveći deo pripadnika srpske zajednice. Nadam se da i mi kao medij na svoj način doprinosimo očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta Srba na ovom području. Ovom prilikom se želim zahvaliti Srpskom narodnom veću i zaista mi je drago što su prepoznali značaj i ulogu Radio Borova – istakla je Bošnjak.

Potpredsednica Srpskog narodnog veća Dragana Jeckov kazala je da se Radio Borovo prijavio na konkurs SNV-a za 2020. godinu preko Veća srpske nacionalne manjjine Vukovarsko-sremske županije.

– Mislim da je ovo vrlo konkretna i dobrodošla pomoć jednom manjinskom mediju kakav je Radio Borovo i ja sam zaista s ponosom deo tima koji je pomogao, u ovom slučaju, Radio Borovu. SNV veoma ceni rad ove medijske kuće i zalaganje da pripadnike srpske zajednice, ne samo na ovom području nego i šire, informiše o aktivnostima kako Srpskog narodnog veća tako i Zajedničkog veća opština, manjinskih veća i svih institucija srpske zajednice na istoku Hrvatske. Nadam se da će ova uspešna saradnja biti nastavljena i ubuduće – istakla je potpredsednica SNV-a Dragana Jeckov.

Srpsko narodno veće je ove godine izdvojilo značajna sredstva za projekte srpskih institucija, lokalnih zajednica i organizacija na istoku Hrvatske, oko milion kuna za one koje deluju na području Vukovarsko-sremske i 560.000 kuna u Osječko-baranjskoj županiji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.