Predstavnici srpskih institucija posetili OŠ “Nikole Tesle” u Mirkovcima

Spread the love

Predstavnici srpske zajednice sa našeg područja posetili su OŠ “Nikola Tesla” u Mirkovcima. O aktivnostima ove škole, koju pohađa značajan broj učenika srpske nacionalne manjine, a koji uče na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, delegaciju srpskih institucija upoznala je zamenica direktorke škole Martina Saulić.

Delegacija, koju su činili predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, predsednik Odbora za ljudska prava ZVO-a Jovan Vlaović i sekretar Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije Dušan Latas obišla je novoizgrađeni deo škole koji je vrlo moderno opremljen i ima sve preduslove za kvalitetan rad sa učenicima. U toku je i rekonstrukcija starog dela škole, čijim će završetkom ova škola biti jedna od najmodernijih na području naše županije.

Predsednik ZVO-a Srđan Jeremić tom pirlikom je istakao da će ZVO i ove godine u potpunosti finansirati kupovinu radnih sveski za sve učenike osnovnih škola, koji se školuju po modelu A i donirati školske torbe svakom đaku prvaku. Zajedničko veće opština planira da obezbedi i pakete školskog pribora za sve učenike u manjinskoj nastavi. Podsetio je da je u proteklom periodu ZVO ovoj školi donirao lektirnu građu kao i da će se takva praksa nastaviti i u budućnosti.