Policija otkrila provalnike u osam poslovnih prostora na pijaci u Županji

Spread the love

Policijska uprava vukovarsko-sremska je saopštila da su juče kriminalistički istražitelji PU vukovarsko-sremske u saradnji s istražiteljima PU osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Bistrinaca i 21-godišnjakom iz Bocanjevaca, opština Belišće, zbog sumnje da su u jutarnjim časovima 6. jula provalili u osam poslovnih i prodajnih objekata na pijaci i u ulici Ilirskog preporoda u Županji te otuđili utržak u iznosu od više hiljada kuna.

Krivična prijava protiv osumnjičenika dostavlja se redovnim putem Opštinskom državnom tužilaštvu Vinkovci.

Tokom protekla 24 časa na području PU vukovarsko-sremske evidentirano je pet saobraćajnih nesreća, od kojih tri nesreće s materijalnom štetom, u Vinkovcima, na graničnom prelazu Tovarnik i na cesti Županja-Štitar, a u dvema nesrećama koje su se dogodile u Vukovaru i Vinkovcima, dve osobe su teže povređene.

Juče u 6,50 časova na raskršću ulica Kardinala Alojzija Stepinca i Lokvanjski sokak u Vukovaru, 50-godišnjak iz Borova je prilikom uključivanja na prilazni kolnik ulice Lokvanjski sokak putničkim automobilom „Ford“ vukovarskih registarskih oznaka udario pešakinju, 63-godišnjakinju iz Vukovara, koja se kretala pešačkom stazom. Usled udara i pada pešakinja je teže povređena. .Izvršenim ispitivanjima nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu učesnika u saobraćajnoj nesreći. Protiv vozača slijedi krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće.