06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SRD “Sloga”: Pecanje na plovak za kadete okupilo 22 takmičara

5 min read

U organizaciji Sportskog ribolovnog društva “Sloga” iz Borova juče je na Poretku održano takmičenje u pecanju na plovak za kadete koje ovo društvo svake godine organizuje tokom leta.

– Prezadovoljan sam, na takmičenje je došlo 22-oje dece. Ribe je stvarno bilo i deca su zadovoljna. Bilo je nešto i babuške, ali najviše kedera. I vreme nas je poslužilo iako je jutro bilo nešto hladnije – kaže Radigović.

Nakon dva sata pecanja, a zatim i preciznog merenja težine ulova proglašeni su pobednici. U konkurenciji dečaka najviše sreće imao je prošlogodišnji vice-šampion 9-togodišnji Andrej Simić čiji je ulov težio 1690 grama.

– Pecam poslednje dve godine. Gledao sam na internetu kako se peca i to me privuklo. Danas je bilo dobro, upecao sam dosta ribe, a najviše kedera – priča Andrej koji nam se pohvalio svojim nedavnim ulovom bucova od 3,5 kilograma.

– Obično na pecanje idem s tatom predveče. Video sam da se nešto veliko upecalo jer mi se štap savio do zemlje, a riba se koprcala. Jedva sam je izvukao – kaže Andrej s kojim je bio i tata, ali je bucova ipak izvukao sam. Drugi je bio Andrej Špehar sa 1235 , a treći Nemanja Oljača sa 1225 grama ulova. Devetogodišnjem Andreju Špeharu ovo je bilo prvo takmičenje.

– Prijavio sam se najviše zbog druženja. Takmičenje je prošlo jako dobro, bilo je dosta grama, ali nisam upecao ništa veliko – kaže Andrej i dodaje kako je za pecanje važno imati dobre mamce i udicu koja odgovara određenoj vrsti ribe.

Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je 11-godišnja Jelena Kolarević.

– Ukupno sam upecala 1395 grama i to su uglavnom bili kederi. Drago mi je što sam osvojila prvo mesto, a za nagradu sam dobila medalju, štap za pecanje i mašinicu. Uspešne u pecanju bile su i Marina Grozdanić na drugom mestu, sa 1300 grama ulova, a treće mesto je sa kilogramom ulovljene ribe osvojila Jasmina Maljenović. Svih 22-oje učesnika dobilo je medalje i štapove za pecanje, a po troje najuspešnijih čuvarke ili mašinice.

Iduće nedelje, 19.jula, u pecanju će se okušati i seniori, najavio je predsednik SRD “Sloga” Dragiša Stanić.

– To će biti takmičenje roditelja ove dece i drugih seniora koji su se već počeli “pretiti” da će biti bolji od dece – našalio se Stanić.

– Danas su o pobednicima odlučivali grami i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Videćemo kako će biti iduće nedelje. Ribe ima zahvaljujući tome što je Dunav pre petanestak dana narastao i ušao u Poretak tako da je ušla i riba. Trenutno Dunav opada, ali mislim da će još sedam dana izdržati, kako bi i odrasli ostvarili svoje takmičarske želje – kaže Stanić.

Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova danas broji više od stotinu članova, a zahvaljujući Opštini Borovo uslovi za rad ovog društva svakog dana su sve bolji. Prošle godine je izgrađena senica u nastavku prostorija društva te kupljeni stolovi. Društvo će tu održavati svoje skupove, sastanke i druženja, a i druga udruženja mogu koristiti taj prostor za neke svoje aktivnosti.

– Ovo je prostor koji je na najlepšem mestu u Borovu, na Sremčevoj skeli, blizu prolaza do obale Dunava. Svake godine nastojimo da poboljšamo uslove boravka u ovom prostoru, pa smo tako pre dva dana asfaltirali i dvorište koje će upotpuniti čitav izgled ribolovačkog doma i doprineti njegovoj funckionalnosti – rekao je načelnik Zoran Baćanović.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.