26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Parlamentarni izbori: HDZ pobedio sa 66 osvojenih mandata i 3 u dijaspori

2 min read

Prema privremenim i nepotpunim rezultatima jučerašnjih parlamentarnih izbora, nakon 99,90 odsto obrađenih biračkih mesta, HDZ je osvojio 66 zastupničkih mandata , Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most 8, Možemo 7, Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa 3 , HNS 1 i Reformisti 1 mandat. Na izbore je, prema podacima Državne izborne komisije, izašlo 49,6 odsto birača.

Oko 23 časa, predsednik SDP-a Davor Bernardić se obratio javnosti i zahvalio biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su svoje poverenje dali Restart koaliciji. Ovo je loš rezultat, ne bežim od odgovornosti i spreman sam otići, rekao je Bernardić koji je čestitao HDZ-u na izbornoj pobedi. Pobedniku je čestitao i predsednik Domovinskog pokreta MIroslav Škoro poručivši da će pravu snagu pokazati na lokalnim izborima.

Oko ponoći se javnosti obratio i predsednik HDZ-a Andrej Plenković. Zahvalio je svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališta, bilo da su svj glas dali HDZ-u ili nekom drugom jer to je, kako je rekao, demokratija. Imali smo težak mandat, a izazovi su još i veći jer današnje okolnosti zahtevaju rad, energiju, požrtvovanost, odgovornost, znanje, iskustvo. Za nas je ova pobeda ogromna obaveza i svaki dan iduće četiri godine vodićemo o tome računa, poručio je Plenković.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.