VSNM u Opštini Borovo podelilo 300 pamučnih maski meštanima

Spread the love

Veće srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo danas je organizovalo akciju besplatne podele pamučnih maski. Na štandu ispred opštinske zgrade u Borovu, u vremenu od 8 do 12 časova, nezaposlenima i penzionerima s najnižim primanjima predsednik Veća Dušan Latas podelio je tri stotine pamučnih maski i dezinficijenasa.

– Ovo je, zapravo, nastavak prvog dela akcije, koji je održan u jeku epidemije koronavirusa. Tom prilikom su većnici Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo na terenu delili maske. Uključili su se moj zamenik Slavoljub Lazić i većnici Dragana Bošnjak, Slavko Nedić i Slađana Brkić. Obišli smo domaćinstva u Borovu, išli od kuće do kuće. Sada smo odlučili da tu akciju organizujemo u centru mesta – rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Latas.

Zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom, akcija je održana ranije nego što je prvobitno planirano.

– Mi smo taj drugi deo od 300 pamučnih maski naručili za jesen, jer smo tada očekivali povećanje broja zaraženih i taj drugi talas, međutim ponovo je došlo do porasta broja obolelih što nam govori da moramo biti oprezni. Ovo nije samo humanitarna akcija. Ovo je i edukativna akcija. Delimo i letke u kojima piše kako se moramo ponašati, da bi sačuvali zdravlje i da svojim ponašanjem ne bi ugrozili druge. Dakle, držite razmak i izbegavajte rukovanje, ma koliko vam to bilo neprijatno. Sada je važno da se sačuva zdravlje, da ta epidemija ne eskalira. Ona ne utiče samo na zdravlje već i na privredu. Moramo biti disciplinovani i slušati preporuke Štaba civilne zaštite, od nacionalnog preko županijskog do opštinskog nivoa – ističe Latas, koji se zahvalio svima koji su doprineli realizaciji ove akcije.

– Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u provođenju ove akcije, organizaciono i svojim dobrovoljnim prilozima – rekao je Latas i najavio da će akcija biti nastavljena i u narednom periodu.

D.Z.