25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Akcija “SOS-žene” SDSS-a: Pomoć višečlanim porodicama u zapadnoj Slavoniji

3 min read

U okviru akcije “SOS žene” koju provodi Aktiv žena SDSS-a, juče je na područje Pakraca i nekoliko okolnih sela u Zapadnoj Slavoniji otpremljena pomoć za socijalno-ugrožene višečlane porodice. Puna dva kombija prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odeće, školskog pribora i igračaka, prikupile su članice Aktiva žena SDSS-a Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije na čelu sa potpredsednicom SDSS-a Draganom Jeckov.

– Ovom prilikom se zahvaljujem svim ženama koje su učestvovale u akciji. Svaka od njih je dala svoj doprinos i pečat. Danas smo obišli pet porodica, dve u Pakracu, dve u Lipiku i jednu u Medarima. To su porodice sa troje ili četvero dece i njima je pomoć bila najpotrebnija. Videli smo mnogo osmeha na licu kada su u pitanju dečica, međutim bilo je mnogo suza u očima n jihovih roditelja i nas koji smo tu pomoć uručili. Ova akcija je trebala biti održana u martu, ali je zbog epidemije koronavorusa bila odgođena tako da smo čekali tri meseca da bi došli u zapadnu Slavoniju – kazala je Dragana Jeckov.

U selu Dragović kod Pakraca živi šestočlana porodica Šteković. Iz izbeglištva u Srbiji vratili su se 2004.godine. Sa četvero dece koju treba prehraniti i školovati, život je težak, kaže Predrag.

– Teško je ovde živeti kad nema posla. Bavim se poljoprivredom, ali je teško prodati ono što se proizvede. Muke… Najrađe bih otišao odavde, ali ne znam gde. Vratio sam ovde zbog roditelja, tata se prvi vratio 2002. godine, onda i ja, a posle smo doveli i mamu… Trebali smo ostati svi u Srbiji – govori Predrag Šteković.

Pomoć je uručena i porodicama Gašparović i Pavić iz Lipika, Rađenović iz Pakraca i Mikić u Medarima. Svu ostalu pomoć koja je stigla sa istoka Hrvatske podeliće iduće sedmice predstavnici srpske zajednice u Pakracu. Ovo je veliki znak pažnje, ali i značajna pomoć za porodice, rekao je Nikola Ivanović, predsednik Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i zamenik gradonačelnice Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine, zahvalivši ženama s istoka Hrvatske na trudu i naporu koji su uložile u akciju.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link