20/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Šodolovci zaposlila 20 žena

3 min read

Danas je u Šodolovcima predstavljen projekat „Zaželi bolji život u opštini Šodolovci” te su ženama zaposlenim na ovom projektu uručeni potpisani ugovori. U naredne dve godine 20 novozaposlenih žena brinuće za 95 korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Prema rečima Dragana Zorića, načelnika Opštine Šodolovci, time je započelo provođenje projekta „Zaželi bolji život u opštini Šodolovci” koji je u skladu s evropskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smernicama politika zapošljavanja država članica Evropske unije s naglaskom na promovisanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

– Ukupna vrednost projekta iznosi 3.675.669,61 kuna i u celosti je finansiran sredstvima Evropske unije iz Evropskog socijalnog fonda. Planirano trajanje projekta je 30 meseci od dana sklapanja Ugovora o dodeli bespovratnih sredstva, unutar kojih je planirano da će žene iz ciljane grupe biti zaposlene na određeno vreme od 23 meseca, dok je preostalo vreme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti neophodnih za uspešno provođenje projekta – naglasio je načelnik Zorić.

Administrator za projekte u Opštini Šodolovci Ana Aleksić je istakla da je cilj projekta omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižim nivoom obrazovanja s područja provođenja projekta, što će ublažiti posledice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno podstaći socijalnu uključenost i povećati nivo kvaliteta života krajnjih korisnika, starijih i osoba u nepovoljnom položaju.

– Ciljane grupe su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, žrtve porodičnog nasilja, azilantkinje, mlade žene koje su izašle iz sistema socijalne zaštite ( domova za decu) i udomiteljskih porodica, odgojnih zavoda i sl., lečene zavisnice i beskućnice – kazala je Ana Aleksić.

Partneri Opštini Šodolovci na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Osijek.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.