19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na području VSŽ novi slučaj zaraze koronavirusom, obolela osoba je iz Vukovara

2 min read

Iz županijskog Štaba civilne zaštite izvestili su o novom slučaju zaraze koronavirusom na području Vukovarsko-sremske županije. Obolela je jedna osoba iz Vukovara, što je u izjavi medijima danas potvrdio i šef Štaba civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček.

– Radi se o mlađoj sugrađanki, koja je boravila nekoliko dana na području Republike Srbije sa blagim simptomima bolesti. Svi kontakti zaražene osobe, njih 20, nalaze se u samoizolaciji. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da se drže odluka i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, vezano za socijalno distanciranje i higijenu, posebno apelujem na starije osobe da ne dolaze nepotrebno u kontakt s većim brojem ljudi – rekao je, između ostalog, Pavliček.

Kako su potvrdili iz županijskog Štaba civilne zaštite VSŽ ovo je prvi slučaj zaraze koronavirusom na području Vukovarsko-sremske županije od 20. maja ove godine. Od početka epidemije obolele su ukupno 42 osoba, a 41 obolela osoba je izlečena. U protekla dva dana testirana su još 24 uzorka ili ukupno dosad 2332 osobe.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.