22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Javni poziv za popisivače poljoprivrede produžen do 24.juna

2 min read

Javni poziv za popisivače poljoprivrede koji je raspisao Državni zavod za statistiku produžen je do 24.juna zbog nedovoljnog broja prijavljenih kandidata u pojedinim Opštinama. Zainteresovani za učešće u popisu treba da popune prijavu i stručni test znanja o poljoprivredi na internetskim stranicama popisa www.popispoljoprivrede.hr.
 
Popis poljoprivrede biće proveden na području Republike Hrvatske u periodu od 14. septembra do 14. oktobra ove godine. Popisivanje zahteva puni dnevni angažman popisivača, uključujući rad subotom i nedeljom, pa je nužno da kandidat za popisivača u tom periodu nema drugih poslovnih ili školskih obaveza..
 
Uslovi za prijavu su da je kandidat za popisivača punoletan i da ima najmanje završenu srednju školu u trajanju od tri godine. Rezultati odabira kandidata za popisivače biće objavljeni do sredine avgusta.
 
Za izabrane kandidate biće organizovana obavezna obuka, na kojoj će biti upoznati sa metodologijom i organizacijom popisa. Obuka kandidata biće organizovana u svim županijama u avgustu i septembru ove godine, izvestili su iz Državnog zavoda za statistiku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.