18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nakon masovne tučnjave u Borovu naselju u policiju privedeno 16 osoba, povređeno je 6 osoba

2 min read

U Borovu naselju, u ulici Venac Kneza Branimira kod tzv. zgrada “banane” u blizini jednog ugostiteljskog objekta, sinoć oko 19 časova došlo je do sukoba više pripadnika suprotstavljenih navijačkih grupa, saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska. U saopštenju se dodaje da su se sukobili pripadnici navijačkih grupa Bed blu bojs i Grobari”.

– Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih grupa, a policija je vrlo brzo i energično reagovala te je u kratkom vremenu pod kontrolu stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobegli sa mesta događaja te je u toku njihovo pronalaženje i privođenje – navodi u saopštenju portparol Policijske uprave Dragoslav Živković.

Prema podacima policije u sukobu je povređeno 6 učesnika kojima je pružena lekarska pomoć u vukovarskoj bolnici. Za tri učesnika u toku je medicinska obrada nakon čega će biti poznate i vrste te težine ozleda za sve ozleđene.

Sledi utvrđivanje činjeničnog stanja u okviru kriminalističkog istraživanja, nakon čega ćemo moći detaljnije izvestiti, navode iz policije.

Svedoci događaja kažu da je tučnjava bila masovna te da su se koristile palice i baklje. Iz policije kažu kako su brzo i efikasno reagovali i sprečili moguću eskalaciju sukoba jer su u poslednjem periodu preventivno sa većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, pretpostavljajući da bi moglo doći do ovakvih sukoba.

Foto: srbi.hr

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.