22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski Eko-Dunav dobio novu radnu mašinu

3 min read

U Borovo je danas stigao mini bager “Bobcat” koji je Opština Borovo nabavila za potrebe Komunalnog preduzeća “Eko Dunav”. Reč je o drugoj značajnoj radnoj mašini koja je nabavljena u ovoj godini, a koja će uveliko olakšati i unaprediti rad opštinskog Komunalnog preduzeća.

– Ovaj bager , dva trimera koja su nam stigle pre nekoliko dana i traktorska kosilica Gianni Ferari koju očekujemo ovih dana uveliko će nam pomoći u obavljanju naših redovnih poslova. Bager ćemo koristiti pri izvođenju sitnih građevinskih radova, iskopa na Mesnom groblju, uređivanju kanala za oborinske vode te pri kopanju kanala za provođenje kanalizacije – rekla je direktorica Ljiljana Jakovljević.

Bager “Bobcat” je specijalizovana radna mašina, kaže Pero Jurišić iz firme GRA-POd.o.o. iz Donjeg Stupnika.

– To je jedan manji bager težine 1,9 tona, specijalizovan posebno za komunalna preduzeća. Njegova prednost je što može da širi gusenice u rasponu od 1 metar do 1,3 metra. Od opreme ima brzu spojku, korpe i mali čekić za lupanje betona – kaže Jurišić.

Bager i još nekoliko radnih mašina nabavljeni su kroz projekat prijavljen na konkurs Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji je za Opštinu Borovo izradio i proveo Projekt centar Borovo.

– Vrednost projekta kroz koji su nabavljeni bager, trimeri i traktorska kosilica koju očekujemo u narednih nekoliko dana je oko 400 hiljada kuna, od čega su 70 odsto sredstava Opštine Borovo, a 30 odsto sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja – kaže Miloš Maksimović iz Projekt centra Borovo.

– Opština Borovo nastavlja da ulaže i potiče rad Komunalnog preduzeća “Eko Dunav”. Osposobljavamo ih kako bi pored poslova koje obavljaju za opštinu, mogli da budu konkurentni i na tržištu rada – ističe zamenik načelnika Duško Drobić.

S.V.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.