Skupština TS “Dunavske zore”: Tamburaško veče u Borovu 7.avgusta

Spread the love

Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova koji deluje kao istoimeno udruženje, održao je sinoć godišnju skupštinu na kojoj su usvojeni izveštaj o radu i finansijski izveštaj u prošloj godini te plani i program rada i finansijski plan za ovu godinu. Predsednik udruženja Dušan Latas zadovoljan je rezultatima postignutim tokom prošle godine koju su obeležili brojni nastupi.

– Naše aktivnosti u prošloj godini u izveštaju smo podelili u tri grupe: na opštinskom, županijskom i međudržavnom nivou. U svakoj ima ponešto što je interesantno i čime se možemo ponositi. Što se tiče međudržavnog nivoa izdvojio bih nastup u emisiji “Večeras zajedno” Prvog programa Radio Beograda, početkom prošle godine, gde smo svirali uživo – priča Latas. Kada je reč o delovanju na području opštine Borovo, “Dunavske zore” su posebno ponosne na izuzetno posećeno prvo Tamburaško veče “Dunavom plovi tambura zvuk” koje je u Borovu održano u avgustu prošle godine. Program je imao niz popratnih sadržaja pa su tako posetioci mogli uživati u jahanju konja, vožnji konjskim zapregama i bogatoj gastro ponudi, od fiša, pržene ribe, langošica, suhomesnathi proizvoda i domaćih kolača do voćnih likera i rakija. Sve to je za posetioce bilo besplatno.

– Tamburaško veče smo realizovali uz pomoć udruženja iz Borova kao i s područja županije te uz nesebičnu pomoć osoba koje su otišle iz Borova, ali su želele da daju svoj doprinos i pomognu nam da dovedemo eminentne goste poput tamburaša Zvonka Bogdana, odnosno sastava “Ad Libitum”. Prezadovoljni smo kako je sve proteklo i zato smo naglasak u planu aktivnosti za ovu godinu stavili na drugo tamburaško veče. Večeras na skupštini, bili su nam gosti koji će učestvovati na toj manifestaciji i ove godine kao što su predstavnici konjogojskih udruženja iz Trpinje, Bijelog Brda i Mlake Antinske, naših udruženja iz Borova: “Plavog Dunava”, Udruženja penzionera, Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine, lovaca, ribolovaca i drugih- kaže Dušan Latas i dodaje da je drugo tamburaško veče u Borovu planirano za 7.avgust.

Prošlu godinu obeležila je i izrada video-spota za pesmu “Larma” koju je po tekstu pesnika Miodraga Jakšića komponovao Dušan Latas, ove godine je objavljen video-spot pesme o Borovu u izvođenju Jovane Serdar, a planova ima još.

– Plan nam je svake godine snimiti po jednu autorsku pesmu s audio i video-zapisom. Ove godine planiramo saradnju sa eminentnim vokalnim izvođačima iz Novog Sada. Ne mogu još otkriti imena jer smo u pregovorima. Pregovaramo i o dolasku drugog ili treće najboljeg tamburaškog sastava iz Republike Srbije koji bi nastupio na našoj tamburaškoj večeri u avgustu – najavljuje Latas.

Osim devet članova “Dunavskih zora” i njihovih saradnika i prijatelja, skupštini su prisustvovali i predstavnici opštine Borovo. Načelnik opštine Zoran Baćanović pohvalio je rad udruženja, a posebno tamburaško veče.

– Tom manifestacijom doneli ste jedan novi kvalitet dešavanjima na području Borova. Želim vam da na tom tragu i putu i dalje nastavite, da tamburaško veče preraste u festival ili nešto slično, što nedostaje na ovim našim prostorima. U našem okruženju sigurno ima potencijala da se tako nešto održi, a Borovo je uvek spremno da ugosti i pomogne organizaciju takvog događaja – poručio je Baćanović.

Na skupštini je za umetničkog rukovodioca Tamburaškog sastava “Dunavske zore” izabran Dražen Mandić, a članovi sastava su: Dušan Latas, Dražen Jerotić, Dragan Rakazović, Bojan Rakazović, Antun Kruhoberec, Slavko Obradović, Dušan Gužvić i Katarina Bošnjak.