18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Učenici OŠ Borovo posetili reciklažno dvorište

3 min read

Učenici drugih razreda Osnovne škole Borovo u petak, 12. juna posetili su reciklažno dvorište u Borovu. U posetu reciklažnom dvorištu došla je grupa od 30 učenika iz dva odeljenja drugih razreda s učiteljima Ljiljanom Dokić i Draganom Rakazovićem.
 
– Iskoristili smo mogućnost da posetimo reciklažno dvorište, koje se nalazi u blizini škole. Cilj posete vezan je za školski plan i program, odnosno za razvrstavanje otpada, recikliranje i ekologiju – ističe Rakazović.
 
Decu i njihove učitelje ugostile su direktorica borovskog Komunalnog preduzeća ” Eko Dunav” Ljiljana Jakovljević i zaposlenica Jelena Bosić, koje su im pokazale reciklažno dvorište i odgovarale na pitanja mališana, a nije izostalo ni prigodno posluženje uz sokove i bombone.

Iako su deca u posetu reciklažnom dvorištu došla sa zavidnim znanjem, dosta toga su i naučili.
 
– Da sam izumitelj izumela bih robota koji reciklira, kad na reciklažno dvorište doneseš otpad da ga izvaže i odnese u kontejner, a da ti ne moraš ništa posebno da radiš – kaže učenica Anastasija.
 
– Jako mi se svidela poseta reciklažnom dvorištu jer je sve čisto i uredno. Kad ne bi bilo reciklažnog dvorišta ljudi bi bacali smeće po ulici i zagadili prirodu – dodaje Maša.
 
U Osnovnoj školi Borovo deluje i Ekološka sekcija koju vodi učiteljica Ljiljana Dokić.
 
– Deca su zainteresovana i aktivna. U školi sakupljamo stari papir. U trećem razredu imamo malu radionicu reciklaže, a u četvrtom razredu recikliramo papir – priča Dokićeva.
 

Danas su reciklažno dvorište posetili i učenici četvrtih razreda Osnovne škole Borovo.
 
– Drago nam je što su nas deca posetila. Ovim putem pozivam i decu iz vrtića i decu starijih uzrasta da nas posete i upoznaju se s radom reciklažnog dvorišta – rekla je Ljiljana Jakovljević.


Reciklažno dvorište u Borovu otvoreno je u julu prošle godine. U sklopu redovne cene odvoza mešanog komunalnog otpada na reciklažnom dvorištu može se besplatno odložiti više od 40 vrsta otpada. S prelaskom na letnje računanje vremena, na snazi je i novo radno vreme. Reciklažno dvorište radi od ponedeljka do petka, svakog radnog dana, od ponedeljka do četvrtka od 7 do 15 časova, a petkom od 10 do 18 časova.
 
 
D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.