22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

FK Sinđelić iz Trpinje pobednik završnice Lige veterana ZVO-a

3 min read

Na stadionu Fudbalskog kluba “Sloga” u Borovu proteklog vikenda održana je završnica Lige veterana Zajedničkog veća opština. U utakmici za treće mesto domaći FK “Sloga” Borovo pobedio je FK “Hajduk Mirko” Mirkovci rezultatom 5:4.

Nakon neizvesne finalne utakmice koja je završila rezultatom 1:1 , presudili su penali te je drugo mesto pripalo veteranima FK “Vuteks Sloge” iz Vukovara, a prvo su zauzeli veterani FK “Sinđelić” iz Trpinje, kojima je ovo druga titula prvaka zaredom.

“Mislim da je sve prošlo u redu i da je ovo bila jedna atraktivna utakmica za publiku i da na kraju svi mogu da budu zadovoljni. Oni su imali svoje šanse, mi svoje, ali je sreća na kraju bila na našoj strani. Ako se ne varam, ovo nam je deseta ili jedanaesta titula od kada postoji Liga veterana. Ima nas nešto više od dvadesetak i možemo da se pohvalimo da smo zaista dobro organizovani, a imamo odlične odnose i sa upravom našeg kluba”, rekao je kapiten pobedničke ekipe Zoran Dubajić koji je čestitao protivnicima na fer i korektnoj utakmici.

Golman i kapiten drugoplasirane ekipe Vuteks Sloge iz Vukovara Milan Macavara čestitao je protivničkoj ekipi na pobedi.

“Bila je ravnopravna borba, ali penali su odlučili. Imali smo na samom kraju kod rezultata 1:1 veliku šansu da ne budu penali. Desilo se da smo tu šansu promašili, ali tako je to u fudbalu”, kaže Macavara.

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić osvrnuo se na značaj ove lige, koja okuplja isključivo pripadnike srpske zajednice i njihove klubove.

“Najveći značaj ove lige jeste druženje naših sunarodnjaka. To su ljudi entuzijasti koji vole fudbal i sport i njima to puno znači. Zajedničko veće opštiina u potpunosti koordiniše radom veteranskih sekcija, a u potpunosti finansira i trošak takmičenja u okviru ove lige, uključujući i nabavku pehara i poklone. Mi smo garant da će ova lepa i prepoznatljiva tradicija opstati, a trudićemo se da proširimo takmičenje na još neke klubove sa ovog područja”, rekao je Jeremić.

S.V.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.