Zloupotrebili dete da bi počinili krađu

Spread the love

Policijska uprava Vukovarsko-sremska izvestila je o krađi u jednoj trgovini informatičke opreme u Vinkovcima na način da su roditelji zloupotrebili dete. Otuđen je električni romobil vredan nekoliko hiljada kuna.

Policija je zaprimila prijavu radnika te trgovine koji je na kraju radnog vremena primetio da nedostaje jedan romobil. Budući je trgovina opremljena video nadzorom policija je nakon uvida u video zapis brzo pretpostavila moguće počinioce pa je 11. juna na osnovu naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršila pretragu u Vinkovcima na jednoj adresi, gde stanuju 43-godišnjak i 42-godišnjakinja, kojom prilikom je pronađen otuđeni električni romobil.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su supružnici grubo kršili prava svog deteta, tako što su namerno privlačili pažnju trgovca i time ga dovodili u zabludu, dok je njihovo dete izvezlo romobil iz trgovine, nakon čega su se svi udaljili s tog mesta. Roditelji će biti krivično prijavljeni za krivična dela “Krađe” i “Povrede detetovih prava”.