22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prijave popisivača za popis poljoprivrede

2 min read

Državni zavod za statistiku raspisao je javni poziv zainteresovanim kandidatima za podnošenje prijava za učešće u popisu Poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača.
 
Popis poljoprivrede biće proveden na području Republike Hrvatske u periodu od 14. septembra do 14. oktobra ove godine.
 
Popisivanje zahteva puni dnevni angažman popisivača, uključujući rad subotom i nedeljom, pa je nužno da kandidat za popisivača u tom periodu nema drugih poslovnih ili školskih obaveza.
 
Za učešće u popisu biće angažovano ukupno 1697 popisivača iz cele Hrvatske, od toga na području Vukovarsko-sremske županije 81, a u Osječko-baranjskoj županiji 120 popisivača.
 
Zainteresovani za učešće u popisu treba da popune prijavu i stručni test znanja o poljoprivredi na internetskim stranicama popisa www.popispoljoprivrede.hr. Prijavu i test mogu popuniti do 15. juna.
 
Uslovi za prijavu su da je kandidat za popisivača punoletan i da ima najmanje završenu srednju školu u trajanju od tri godine.
 
Rezultati odabira kandidata za popisivače biće objavljeni do sredine avgusta.
 
Za izabrane kandidate biće organizovana obavezna obuka, na kojoj će biti upoznati sa metodologijom i organizacijom popisa. Obuka kandidata biće organizovana u svim županijama u avgustu i septembru ove godine, izvestili su iz Državnog zavoda za statistiku.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.