Dalj: Svakog drugog četvrtka u PORC-u “Ženski četvrtak”

Spread the love

U okviru projekta „Woman Bussines HUB“, koji provodi Preduzetničko – razvojni centar opštine Erdut – Lokalna razvojna agencija sa sedištem u Dalju, 4. juna održan je prvi “Ženski četvrtak”. Reč je o radionicama za nezaposlene žene, koje svoje ideje i talente žele pretvoriti u preduzetničku delatnost. Tema prvog “Ženskog četvrtka” bilo je oslikavanje upotrebnih predmeta dekupaž tehnikom. Radionice će se održavati svakog drugog četvrtka s početkom u 12 časova, u prostorijama PORC-a, koje se nalaze na adresi: ulica Bana Josipa Jelačića broj 1. Učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu na imejl porc@opcina-erdut.hr ili na broj telefona 031/590-296.

Projekat Woman Bussines HUB, čija je vrednost približno 355 hiljada evra, najvećim delom je finansiran iz sredstava Evropske unije, Programa Interreg-IPA CBC Hrvatska – Srbija. Cilj projekta je stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji, putem umrežavanja i osnivanja ženskih preduzetničkih centara u Opštini Erdut i Novom Sadu.

Partner PORC-u je Udruženje “Promocija zdravog života” iz Novog Sada, koje u novoopremljenom prostoru Ženskog biznis centra u Novom Sadu organizuje treninge, konsultacije i motivacione treninge, namenjene ženama preduzetnicama i potencijalnim preduzetnicama u Severno-bačkom okrugu. U toku su i radovi na unutrašnjem uređenju budućeg Ženskog preduzetničkog HUB-a ili jezgra u Dalju, koje će biti smešteno na spratu “stare škole” u Dalju, u kojoj se nalaze i prostorije PORC-a.