09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Za predsednicu “Plavog Dunava” ponovo izabrana Desa Jankov

4 min read

Godišnju izbornu skupštinu sinoć je održalo Udruženje “Plavi Dunav” iz Borova. Za predsednicu je ponovo izabrana Desa Jankov. Dužnost potpredsednika i u naredne četiri godine obavljaće Mladen Nedić, a sekretar ostaje Milan Poznanović. U izjavi za Radio Borovo Desa Jankov se zahvalila članovima skupštine na poverenju.

– Trudiću se da opravdam to poverenje. Nadam se da ću i dalje imati podršku članova Udruženja i Upravnog odbora, kako bi i ubuduće nastavili s našim aktivnostima i uveli neke nove sadržaje – kazala je Jankov.

Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu za 2019. godinu, plan i program rada za ovu godinu i finansijski plan težak 60 hiljada kuna.

Zbog epidemije koronavirusa ove godine nije održana tradicionalna Tucijada, u sklopu manifestacije “U susret Vaskrsu”, a nije bilo ni obeležavanja Lazareve subote – Vrbice. Otkazana je i Međunarodna dunavska regata, čiji učesnici su protekle dve godine na svom putu iz Nemačke do Crnog mora boravili i u našem mestu.

– U narednih 20-ak dana planiramo radnu akciju s ciljem uređenja obale Dunava, ispod Sremčeve skele. Prostor uz obalu Dunava biće pokošen, očišćen od naplavina i smeća, a u planu je i postavljanje klupa i koševa za otpatke. Reč je o projektu “Opuštanje uz Dunav”, koji je sa 18 hiljada kuna podržala INA u sklopu programa “Zeleni pojas” – navela je Jankov.

Počelo je i snimanje dvorišta u sklopu manifestacije “Cvet po cvet – cvetored”.

U akciju uređenja dvorišta i balkona prošle godine uključilo se 27 borovskih domaćinstava, Opština Borovo, Osnovna škola Borovo i Dečji vrtić “Zlatokosa”, a najlepša dvorišta i okućnice prikazana su na završnoj priredbi manifestacije krajem novembra. Tako će biti i ove godine. Na jesen će biti održan 6. Borovski vašar, a u planu je i izlet za članove udruženja – najavila je naša sagovornica.

Svoj doprinos radu “Plavog Dunava” u naredne četiri godine daće i novi članovi Upravnog odbora Smilja Momirović i Goran Moćić.

– Imam 20 godina i radim u fabrici “Borovo”. Učlanio sam je jer želim da pomognem Udruženju, da uredimo Borovo i da nam bude još lepše – priča Goran.

Udruženje “Plavi Dunav” može da računa i na podršku Opštine Borovo. Za ovu godinu predviđena su sredstva u iznosu od 35 hiljada kuna. U svom obraćanju na Skupštini načelnik Zoran Baćanović najavio je uređenje, opremanje i stavljanje u funkciju Etno kuće u Glavnoj ulici u Borovu, gde bi u bližoj budućnosti trebalo biti i sedište “Plavog Dunava”. Taj prostor će, najavio je Baćanović, moći da koriste i ostala udruženja u mestu za održavanje dela svojih programa.

Iz “Plavog Dunava” pozvali su sve koji vole prirodu, tradiciju i običaje da im se pridruže!

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.