Vukovarski SDSS osudio izjave zamenice gradonačelnika

Spread the love

Gradska organizacija SDSS-a Vukovar osudila je u saopštenju za javnost izjave zamenice vukovarskog gradonačelnika Ivane Mujkić, prilikom nedavnog gostovanja na Hrvatskom radiju Vukovar.

– Od izabrane predstavnice vlasti, bilo kojeg nivoa, najmanje je očekivati zazivanje nereda, kako je to učinila dogradonačelnica Mujkić, što SDSS ne samo da osuđuje već smatra apsolutno neprihvatljivim u javnom prostoru. Vaš zadatak je smirivanje tenzija, uvažavanje svih građana i stvaranje uslova za normalan život svakog čoveka u našem gradu – poručuju iz vukovarskog SDSS-a, povodom izjava Mujkićeve vezano za predstojeći popis stanovništva.

– Samostalna demokratska srpska stanka će i dalje, kao i od 1997. godine, od kada participira u predstavničkom telu grada Vukovara, činiti sve što je na zakonu zasnovano i u duhu političke tolerancije, kako bi Vukovar bio mesto poželjno za život, a ne “grad slučaj” kakvim ga vrlo često prezentuju predstavnici njegove izvršne vlasti – navode u saopštenju.

Podsetimo, Mujkićeva je s aktuelnim gradonačelnikom Penavom, sada već bivšim predsednikom vukovarskog HDZ-a Damirom Barnom i gradskim većnicima nedavno napustila HDZ. Kao razloge napuštanja stranke naveli su to što je navodno Vlada okrenula leđa Vukovaru, neprocesuranje ratnih zločina i to što će, kako tvrde, na predstojećem popisu stanovništva “manjinci popisivati manjince”.