Veće srpske nacionalne manjine Grada Vinkovaca u petak, 22. maja po prvi put je obeležilo krsnu slavu Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja. Ovom svetitelju posvećen je i hram u Mirkovcima.

U mirkovačkom hramu upriličeno je osvećenje slavskog kolača i koljiva, a nakon toga svečana večera za članove ovog manjinskog veća i goste.

Čast da bude prvi kum na obeležavanju slave Veća srpske nacionalne manjine Grada Vinkovaca pripala je Zajedničkom veću opština i predsedniku te institucije Srđanu Jeremiću.

U svom obraćanju prisutnima Jeremić je ukazao na važnost i značaj da se kroz ovakvo sećanje na važne svece koje proslavlja SPC, čuvaju tradicija i običaji, u čemu će VSNM Grada Vinkovaca, poručio je, uvek imati partnera i saradnika u Zajedničkom veću opštinu. Predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Vinkovaca Vladimir Miškić istakao je da je saradnja između ZVO i VSNM Grada Vinkovaca oduvek bila na visokom niovu i izrazio uverenje da će se isti način nastaviti i u narednom periodu.

Jeremić je tim povodom predsedniku Veća Vladimiru Miškiću uručio poklon Zajedničkog veća opština i pozvao ga da zajedničkim radom, složni i nepodeljeni, nastave raditi za dobrobit srpske zajednice.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije, predsednik Svetislav Mikerević i sekretar Dušan Latas, predsednik Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke i načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov, sekretar Županijske organizacije SDSS-a Đorđe Macut i predstavnici Grada Vinkovaca.

Foto: ZVO