Sportsko-ribolovno društvo “Sloga” iz Borova održalo je juče izveštajno-izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo-staro rukovodstvo. Predsednik društva i dalje je Dragiša Stanić, potpredsednik Lazar Radigović, sekretar Milan Kojin, a imenovan je i Upravni i Nadzorni odbor. Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu i finansijama za prošlu te plan i program rada za ovu godinu.

– Prošle godine su uspeli završiti senicu u nastavku prostorija društva, kupili smo i stolove tako da je taj deo sada uređen i društvo tu može održavati svoje skupove, sastanke i druženja, a i druga udruženja često dolaze kod nas da iskoriste taj prostor za neke svoje aktivnosti – kaže predsednik Dragiša Stanić i dodaje da su uz održavanje prostorija društva, organizovali i dva takmičenja u pecanju za kadete i seniore, učestvovali u akciji uništavanja ambrozije u saradnji sa opštinom Borovo i poribljavanju ribolovnih voda u organizaciji Zajednice sportskih ribolovnih udruženja Vukovar. Slične aktivnosti planiraju i ove godine.

– Ove godine nas je koronavirus malo poremetio tako da tek sad imamo sednicu, a u narednom periodu planiramo da nastavimo uređenje novoigrađene senice, da ožbukamo zid i zamolimo neke od naših slikara da taj zid oslikaju. U unutrašnjosti ribolovačkog doma planiramo staviti pločice na pod u kuhinji i sve okrečiti. Što se tiče takmičenja u pecanju, ona su u planu krajem školske godine, ako nam dozvoli situacija s koronavirusom – priča Stanić.

Društvo danas broji 99 članova, ističe potpredsednik Lazar Radigović kojeg posebno raduje zainteresovanost dece.

– Prodao sam do sada 99 dozvola za seniore i 32 za kadete. Verujem da će dece ove godine biti blizu 50, a toliko sam i dozvola nabavio. Kad bude takmičenje kupićemo i 50 pecaroških štapova i medalja, da ih nagradimo – obećava Radigović.

Skupštini su prisustvovali i predstavnici opštine Borovo. Načelnik Zoran Baćanović osvrnuo se, između ostalog, na problem uništavanja stolova i klupa koje su na obali Dunava postavili ribolovci u saradnji s opštinom.

– Stolovi su odnešeni duž Dunava, prema Poretku, a imali smo velikih problema i sa stokom koja je dolazila na obalu Dunava. To smo uspeli da rešimo u saradnji s inspektorima iz Zagreba i inspekcijom iz Hrvatskih voda. Što se tiče stolova možemo razmisliti kako ćemo ih ponovo postaviti da bi služili svojoj svrsi i to ćemo u saradnji sa Eko-Dunavom, našom komunalnom firmom, učiniti u nadolazećem periodu – rekao je načelnik. Apelovao je na članove da se odazivaju akcijama kako samog društva tako i Zajednice sportsko-ribolovnih udruženja Vukovar kako ne bi učestvovali uvek “jedni te isti”. Najavio da će u naredna dva meseca biti asfaltirano i dvorište ribolovačke kuće za šta su sredstva obezbeđena u opštinskom budžetu.

Uz načelnika Baćanovića, uspešan rad borovskom ribolovačkom udruženju poželeo je i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i ZVO-a Srđan Jeremić.

D.B.