22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Hrvatskoj jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, u Vukovarsko-sremskoj županiji nema novoobolelih

2 min read

Nacionalni štab civilne zaštite objavio je juče da je od subote do nedelje, tokom 24 časa, evidentiran jedan slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupna broj obolleih od početka epidemije 2244.

Novooboleli je iz Zagrebačke županije. Do sada je testirano 61482 osoba, od toga 618 u poslednja 24 sata. Na respiratoru je 6 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2027. Ukupan broj preminulih je 99.

Ministar zdravstva Vili Beroš ne krije zadovoljstvo zbog odlične epidemiološke situacije.

“Osećaj kad smo u subotu videli da nema novozaraženih je neprocenjiv, ali opuštanja nema. Činjenica je da je to bio najbolji dan, barem u zadnjih dva meseca, ali svi znamo da je ovo nova bolest i ne znamo kako će se ponašati. Svi govore o drugom talasu i moramo zadržati oprez i biti odgovorni i dalje”, rekao je Beroš. Ono što posebno veseli, dodao je, jeste da se smanjuju aktivni slučajevi.

“To sve zajedno daje do znanja da otvaranje koje smo počeli pre 25 dana nije dovelo do pogoršanja situacije i da su ljudi prihvatili novo normalno i odgovorni su” istakao je Beroš.

U Vukovarsko-sremskoj županiji prema jučerašnjim podacima nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj obolelih osoba od početka epidemije i dalje   41, od kojih je 40 izlečeno.

U protekla 24 časa testirano je 49 osoba, što je ukupno  do sada na području županije 2087 testiranih.  U samoizolaciji se nalaze 42 osobe, a hospitalizovanih nema.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.