13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Objavljeni detalji napada na mladiće srpske nacionalnosti u Vukovaru

2 min read

Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovaru objavilo je nove detalje napada na mladiće srpske nacionalnosti u tom gradu 14. maja.

Kako navode, jedan od napadača, pripadnik Bad Blue Boysa, saznao je da se u jednom vukovarskom kafiću nalazi navijač Partizana s kojim se prethodno sukobljavao.

Okupio je još nekoliko pripadnika Bad Blue Boysa, kako bi napali mladića te im u dogovoru s trojicom osumnjičenika i još četiri za sada nepoznate osobe prepustio unajmljeni Opel Vivaro.

Napadači su se potom uputili na parkiralište hotela, gde su noseći sa sobom drvene palice i čekiće, odeveni u tamnu odjeću i pokrivene glave, skriveni iza drvenih kućica, pričekali navijača Partizana te njega i još dvojicu muškaraca poprskali suzavcem, drvenim palicama i čekićima, zadali više udaraca jednom od njih te se potom odvezli.

Dvojica osumnjičenih (1990. i 1996. godište) sumnjiče se za krivično delo pokušaja nanošenja teške telesne povrede, a druga dvojica (1995. i 1996. godište) za krivično delo pomaganja u pokušaju telesne povrede.

Opštinsko državno tužilaštvo najavilo je žalbu protiv rešenja županijskog sudije istrage, koji je odbio predlog da se dvojici osumnjičenika odredi istražni zatvor te im umesto toga odredio mere opreza.

Foto: Novosti

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link