VSŽ: Jedanaesti dan nema novozaraženih, a 33 osobe izlečene od Covida-19

Vukovarsko-sremska županija jedanaesti dan je bez novoobolelih osoba od COVID-19, tako da ukupan broj obolelih od početka epidemije iznosi 40. Od njih su 33 osobe izlečene, u protekla 24 časa 5 osoba, jedna iz Vukovara, jedna iz Antina i 3 iz Nuštra.

Trenutno u županiji 1 osoba je hospitalizovana zbog COVID-19 bolesti, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma. U protekla 24 časa testirano je 48 osoba, što je ukupno 1395 testiranih do sada na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 419 osoba, tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su 3 prijave o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da se u sva tri slučaja radilo o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantin osoba, te objekti za karantin vozača kamiona u Vukovarsko-sremskoj županiji su demobilizovani. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 49 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 4 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara i 2 medicinske sestre/tehničara. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.