U Hrvatskoj 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Vukovarsko-sremskoj županiji deseti dan nema novoobolelih

Spread the love

U Hrvatskoj je novih 36 osoba zaraženo koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite. Ukupno je od početka pandemije oboleo 2.161 bolesnik, a testirano je 43.378 osoba. Trinaest bolesnika je na respiratoru, a otpušten je 651 pacijent. Kod kuće je oporavljenih 1.038, što je ukupno 1.689 oporavljenh bolesnika. Preminulih u poslednja 24 časa nema tako da je ta brojka i dalje 86. Od 36 novozaraženih, 22-oje je sa Brača, a šest iz Osijeka među kojima i jedno dete iz Doma.

“Neka nam ovaj primer bude lekcija, opuštanja nema. Moramo i dalje biti oprezni, moramo čuvati fizičku distancu. Jedan krivi korak i ponovno smo na početku”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vukovarsko-sremska županija je deseti dan bez novoobolelih osoba od COVID-19, tako da je broj ukupno obolelih i dalje 40. Trenutno je jedna osoba hospitalizovana zbog COVID-19 bolesti, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma. U protekla 24 časa nema novih izlečenih osoba tako da je ukupna broj do sada izlečenih 28. U protekla 24 časa testirano je 39 osoba, a ukupno je do sada na području županije testirano 1347 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 401 osoba, a tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su 2 prijave o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da su u oba slučaja prijave bile osnovane.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 44 poziva, sa sumnjom na ovu bolest.. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 6 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara i 1 drugi zdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.