17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ministarstvo poljoprivrede predstavilo aplikaciju HRana

2 min read

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za komercijalnu delatnost razvili su mobilnu aplikaciju HRana koja informiše građane o povlačenju ili opozivu proizvoda s tržišta za koje postoji rizik ili opasnost za zdravlje ljudi i životinja ili mogu štetno uticati na okolinu, objavili su iz Ministarstva.

U aplikaciji koju će građani moći besplatno koristiti na svojim mobilnim uređajima nalaziće se informacije o proizvodima za koje se radi opoziv s tržišta, a nalaze se na tržištu i u roku su trajanja.

Informacije se prikupljaju kroz Sistem brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, a informacije koje Ministarstvo poljoprivrede ažurira u realnom vremenu građani će primati putem obaveštenja aplikacije.

– Smatram da svi mi, kao kupci i potrošači, imamo pravo da bez odgađanja dobijemo informaciju da se na tržištu nalazi neispravna hrana. Verujem da ćemo na ovaj način doprineti bržem informisanju potrošača te podizanju nivoa svesti svih građana o načinu funkcionisanja svih uključenih u sistem kontrole hrane na zajedničkom tržištu Evropske unije – rekla je ministarka poljoprivrede Marija Vučković.

Foto:Ministarstvo poljoprivrede

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.