Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova nastavlja rad 18.maja, roditelji moraju potpisati izjavu

Spread the love

Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova, u skladu sa odlukom Opštine Borovo kao osnivača, nastaviće rad 18.maja ove godine, objavljeno je na internetskoj stranici vrtića. Organizacija rada mora biti prilagođena uputstvima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i preporukama Ministarstva nauke i obrazovanja, navodi se u obaveštenju za roditelje dece koji su pozvani da nakon što detaljno prouče navedene dokumente i donesu odluku o pohađanju vrtića za svoje dete, to potvrde izjavom koju mogu preuzeti na web ili facebook stranici vrtića. Izjavu je potrebno dostaviti do srede, 13.maja na e-mail vrtića, ostaviti u poštansko sanduče na ulazu u vrtić ili poslati na viber na broj telefona 095-407-13-71.

U izjavi su navedeni prioriteti za polazak u vrtić koji su u skladu sa uputstvima i preporukama te odlukom osnivača. Popunjavanje broja dece koji je ograničen na devetero dece u jednoj vaspitno-obrazovnoj grupi provodiće se u skladu s prioritetima: oba roditelja u radnom odnosu, samohrani roditelj, jedan roditelj zaposlen, manja primanja po članu domaćinstva. Roditelji u izjavi takođe potvrđuju da dete koje će pohađati vrtić nema nikakve hronične bolesti kao ni bilo ko od ukućana s kojima dete boravi ili je u svakodnevnom kontaktu, da niko od ukućana nije u samoizolaciji ili karantinu ili u povećanom riziku od zaraze virusom Covid-19 te da dete nema povišenu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuke Ministarstva nauke i obrazovanja odnose se na period od 14 dana , nakon čega će  biti donesene nove. U tom periodu nije moguće uključivanje druge dece u vrtić. Iskreno se nadamo da će nakon ovih prvih mera biti omogućen uobičajen rad vrtića , kako bi vrata našeg vrtića bila otvorena za svu našu dečicu. U skladu sa preporukama Ministarstva nauke i obrazovanja da se za decu koja ne pohađaju vrtić organizuje nekakav oblik rada na daljinu, mi ćemo nastaviti sa objavljivanjem aktivnosti u okviru “Zlatokosinog virtuelnog sveta”, do kraja 5. meseca, navodi se u obaveštenju za roditelje koje potpisuje direktorica vrtića Radmila Latas.